Aici poate fi textul referitor la autor
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Titlul paginii web

 
 

Cum faci un post radio

Acum voi incerca sa fac un tutorial cat de cat decent despre cum se face un post de radio online cu SAM Broadcaster .

Ce ne trebuie :

1. Shoutcast
2. SAM Broadcaster
3. SAM Broadcaster + CD key

Odata ce ai descarcat cele necesare ar fi cazul sa ne apucam de treaba . Mai mult de 10 minute nu o sa dureze .

1. Instalarea Shoutcast-ului nu e grea , ba din contra , e foarte simpla … Dupa ce ai instalat asta , te duci in Start - All Programs - SHOUTcast DNAS si deschizi Edit SHOUTcast DNAS configuration . Aici ai de modificat doua lucruri : MaxUsers ( numarul maxim de ascultatori ) si Password ( parola serverului ) . Gasesti aceste doua optiuni in primele linii ale cfg-ului. Salveaza schimbarile facute in document si inchide-l . Acum urmeaza aceeasi cale , Start - All Programs - SHOUTcast DNAS dar de data asta deschide SHOUTcast DNAS ( GUI ) . In cazul in care aveai in iconita SHOUTcast-ului in taskbar ( langa ceas , nu stiu cum se cheama grupul asta de icoane ) cand ai modificat parola si numarul de ascultatori da dublu click pe ea si Kill Server , dupa care il poti porni linistit .

ATENTIE ! Shoutcastul trebuie lasat deschis in tot timpul emisiei , astfel o sa ai o mare surpriza .

2. Acum ca am instalat Shoutcast-ul sa trecem la SAM . Instalea decurge normal pana la punctul in care trebuie sa alegi baza de date pe care doresti sa o folosesti . Aici vei selecta Firebird pentru ca este cea mai indicata . dai NEXT iar in urmatoarea fereastra lasa Use Default Settings si dai NEXT din nou . Va incepe downloadarea Firebird-ului , deci sa nu te sperii . O sa dureze putin , in functie de viteza ta la net ( maxim un minut pentru clientii FiberLink ) .

Mare atentie cu SAM-ul pentru ca e un trial de 30 de zile . Gasesti crack dar ai mult de cautat .

Acum ca ai instalat softul , deschide-l si dute in DESKTOP B . Aici dute la ENCODERS , click pe + , alege AACPLUS V2 din lista si dai OK .
Acum o sa apara o noua fereastra in care ai sa vezi sus , in bara , Converter , Server Details si Stream Archive . La Stream Archive nu ai nimic de facut asa ca te ocupi doar de celelalte doua optiuni .

La CONVERTER mergi prima oara la sectiunea OUTPUT FORMAT SETTINGS . La CODEC alegem AACPLUS V2 , la QUALITYlasam HIGH , la SAMPLERATE e bine sa alegi 44.1 kHz , la BITRATE alege 56 kbs , la CHANNEL MODE alege STEREO iar la FORMAT alege AACPLUS : 56 kb/s , 44.1 kHz Stereo .

SERVER DETAILS nu ai treaba cu prima linie , mai exact SERVER TYPE , acolo lasi bifat SHOUTCAST . la SERVER DETAILS lasi LOCALHOST sau pui 127.0.0.1 la SERVER IP si 8000 la SERVER PORT iar la campul PASSWORD pui parola pe care ai pus-o si in SHOUTCAST . La STATION NAME pui orice iti trece prin minte pentru ca asa o sa se cheme postul tau de radio , la GENRE alegi din lista ce gen de muzica o sa difuzezi la radio sau pur is simplu scrii tu ce vrei , la WEBSITE e acelasi lucru iar la ultimele doua optiuni trebuie sa te gandesti putin daca vrei sa apara in playlistul celor care-ti asculta radioul numele melodiei sau numai numele postului tau de radio . In cazul in care vrei sa apara si numele melodiei lasa cele doua casute bifate iar daca vrei sa apara doar numele statiei debifeaza-le si da OK . E mult mai ok daca ascultatorii nu pot vedea ce melodie se difuzeaza .

Cam astia au fost pasii principali . Acum ar trebui ca in DESKTOP B , la ENCODERS sa apara AACPLUS : 56 kb/s , 44.1 kHz Stereo. Tot ce trebuie sa faci ca sa pornesti emisia e sa dai click pe encoder si sa-i dai play .

Tot ce a ramas de facut e sa mergi in DESKTOP A , sa adaugi in playlist melodiile dorite si sa aduni cat mai multi ascultatori .

Linkul care trebuie dat prietenilor sau facut facut public pentru un numar cat mai mare de ascultatori este de forma http://IP-ulTAU:8000/listen.pls , nicidecum http://127.0.0.1:8000/listen.pls pentru ca acesta ii merge doar celui care tine radioul .